Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från maj, 2024

Dottirs första klass 2-tävling

  Igår kväll var det klass 2 -tävling i Hopp (Agility) på FBK.  Dottir fick sin tredje pinne i klass 1 i Mora i veckan som gick och nu kunde vi efteranmäla henne till hemmaklubbens tävling.  Dottir var så glad, lycklig och galen så hon hade svårt att samla ihop sig i alla tre loppen, helt förståeligt. I det första loppet blev det 5 fel och ett litet tidsfel, men det räckte ändå till ett 1:a-pris! Grattis! 💖  De två följande loppen var det många fina bitar i, men hindren stod tätt och i vinklar hon inte är van vid, så en del hinder blev det nytolkning på medans andra godbitar fanns att njuta av! Så ett par diskar och hemläxa till nästa gång tar vi med oss. 

Glasspaus och Hoopers i Hudiksvall

Vi firade vårens och sommarens ankomst med en mjukglass och biltur till Hooperstävling i Hudiksvalls kennelklubb i helgen. Tre lopp och varsin 2:a-placering fick duga för dagen. Jag stod kvar i DO (dirigeringsområdet) och dirigerade Nikko runt banan. Tyvärr dammsög han upp en godisbit som nån tappat i gräset och förlorade tid som annars kunnat ge honom en 1:a-placering. Så här långt har han samlat ihop 145 poäng och Turid 65 poäng i startklass, så innan hösten är slut borde åtminstone Nikko har tagit klivet upp till klass 1.  

Mycket att stå i

  Roligast: Nikko vinner två startklasslopp i Hoopers och kommer trea på en Hooperstävling i Norsborg. Heja Nikko! Störst: Grannen hjälper oss att fixa till agilityplanen inför sommarens träningar och kurser. Undrar om vi får nåt regn på gräsfröerna? Mest hemma: Bästa stället på jorden tycker vi och dogsen. Här finns allt vi behöver och lite till Gulast: Maskrosorna pryder sin plats. Vi har gett upp försöken att utrota dem. Trivs bra med det 💛💚💛 Bästa finbesöket: Elever och lärare från Stiernhööksgymnasiet på besök och provar Hoopers. T o m gråhunden gillade det.... ..... och den fina jaktgolden.... ...men schäfern var nog mest ivrig av alla....

Utflykt till Mora

  En månad går fort. Just hemkomna från en tur och retur till  Mora. Agilitytävling för Dottir resulterade en disk och två godkända lopp. Vi fick träffa gode vännen Bengt och övernattade i en av Vasaloppsstugorna i Dalaparken. Ytterdörren till stugan var ingen konst för sheltiegänget att ta sig igenom. Vi långbenta och tvåbenta fick vika oss dubbla och huka oss in.  Dag 2 i Mora var det dags för Hopplopp. Två disk och ett nollat lopp med vinst och pinne (och därmed uppflyttad till klass 2) blev dagens resultat. Så roligt att se att Dottir börjar förstå att man samarbetar heeela banan igenom. Men hennes fart, linjer och flyt ... wow! .... Uppladdning inför tävling med massor av sparris. Gillas av både folk och hundar!                                                                                      Vår vinodling?