Sally

                           
                                                       Sally Vitsippa 15 månader

Sally kommer från Frostice kennel i Gällivare. Det blev en lång tågresa att hämta henne, med två nattåg tur och retur, men det var värt besväret. Uppfödare Birgit Andersson med familj mötte upp i Luleå så det blev "bara" 90 mil kvar av 112 till det nya hemmet när vi klev på tåget.

Det visade sig att Sally, vår första sheltietjej, är en riktig prinsessa. Ute på promenad i koppel har hon från första början gått exemplariskt fint vid sidan. Nyfiken, pigg, glad och kelig (när det passar henne) charmar hon alla. I skogen springer hon fritt och hoppar gärna upp på stenar och stubbar för att få lite extra godis. När kompisarna springer i vattenpölarna tar hon hellre en omväg för att slippa bli blöt om tassarna. Hon håller hon koll på oss alla och kommer som blixten när vi kallar.

Hundsport är kul tycker Sally och gillar mest av allt agility, men rallylydnad och tävlingslydnad är inte heller dumt. Vi är ännu så länge i inlärningsfasen men vi kommer säkert prova på att tävla lite framöver.

I utställningsringen trivs den lilla prinsessan och har fått fina omdömen av domarna:
På den första utställningen i Sollentuna (inoff) fick hon hp och BIR. Första officiella tävlingen i Vilsta/Eskilstuna, mars -14 blev det Very good, nästa dag i Enköping fick hon Exellent och kom 2:a i gruppen. I Kista i påskas blev det Exellent igen och 4:a i gruppen. En tjej att ha kul med och vara stolt över med andra ord.
   
                                                                                     
                        Sallys stamtavla i bilder

































Kommentarer