Hälsningar från valplådan

Valparna och Sally mår finfint, de små äter och växer precis som de ska göra vid en ålder av knappt två dygn. Vi har turats om att sova på en madrass på golvet intill valplådan de senaste nätterna. De första nätterna blev det inte mycket sömn, men nu börjar det bli lugnare på alla sätt och vis och vi kan redan nu se att de alla lättare och snabbare hittar till mjölkbaren. Inte lätt med en skog av päls att tränga sig igenom för att komma rätt.

Idag blev det vägning och snabbfotografering med mobilen. Det gäller att vara snabb. Sally övervakar det hela och blir det minsta pip från någon av dem begär hon att få tillbaka sina små för kontroll, tvätt och matning direkt. Alla valpar har gått upp fint i vikt, minstingen har ökat 18 g och väger nu 175 g, mellanvalpen har gått upp mest, hela 21 g till 200 g och den som var störst från början har gått upp minst, 14 g och väger nu 225 g. De är alla stabila och starka och magarna blir allt rundare och goare. Skönt att se att de mår bra och är starka och fina. Härlig tid att se fram emot och njuta av : )

"Diamanten" kallar vi minstingen tills vi kommer att bestämma namn på dem alla. Hon har en liten vit diamant i nacken, vitt bröst och små vita sockor. Redan nu ser vi väldigt starka bakben.

"LillSally" kallar vi mellantjejen. Hon påminner om Sally genom sitt coola sätt och jämna sobelfärg utan vita partier utom på bröst och framben. 

"Kragen" har förstås en fin krage, mest vitt av alla och fyra fina vita strumpor plus en härlig vit svanstipp som tyvärr inte fick plats i bild. Hon var störst och starkast från början och vet hur man snabbast tar sig fram till matserveringen. 

Kommentarer