Liten uppdatering

 


Uppdatering från den senaste veckan. Det har varit mycket aktiviteter hos oss, särskilt i helgen som gick, men det kommer i ett senare inlägg


För tillfället urfälld Turid njuter av tillvaron i Dalarna och tränar agility och rallylydnad så snart andan faller på hos matte eller husse. Några tränings-/blåbärstävlingar i agility är inbokade inför släppet av de officiella tävlingarna. Ska bli superkul! Vi tränar en del med hjälp av de övningar vi fått av Maria Alexandersson och Annelie Hermansson. Vi är alla överens om att självständighet och förmågan att ta hinder på avstånd med hjälp av verbala signaler behöver sitta för att denna snabba lilla "iller" ska komma till sin rätt och inte hindras av söliga förare som inte ens kan springa hälften så snabbt. Superduktig och lyhörd som hon är, tror vi det är möjligt att lyckas, bara vi som förare är tydliga och förutseende. 



Nikko ser fram emot riktiga tävlingar igen. Dags för KM snart, så vi tränar både agility och styrka. Löpträning med intervaller är nyttigt för både två- och fyrbenta, så minst ett par gånger i veckan är vi ute och ränner. Nikko älskar att träna men är mer säker än snabb, så svårare banor på tävling funkar bättre än racerbanor. Vi kämpar också med självständighet och verbala kommandon här, så det ska bli spännande att se om det funkar i skarp läge. 



Sally håller koll på oss alla, flockledare som hon är. Hon går gärna ner till agilityplanen en sväng och kör några sekvenser i banan som står uppe, men är noga med att det inte ska bli för mycket av det goda, hon har annat att göra. Vi har bokat ett par tillfällen för att öva rallylydnad med Anna Larsson eftersom vi behöver ladda upp inför Mästarklassbanorna som kräver fullt fokus. Sallys specialité är annars lite utvikningar eftersom det är så väldans kul med rally, men det ger ju minuspoäng har jag försökt få henne att förstå - hoppas det går in om vi tränar mer... 😅😂



Lillskruttan Dottir är nu 5,5 månad. Hon är 32 cm i mankhöjd så vi tror att hon kommer att bli runt 34 cm som vuxen. Vore ju fint om hon håller sig till samma storleksklass som de andra i agility, blir bekvämare så. Pigg och vaken är vår ljuvliga Dottir, läraktig med egen vilja likaså. Vi tar det easy, det ska vara kul och lagom utmanande, inte slitigt på den unga lilla kroppen. Vi har gått och ska fortsätta med pre-agilitykurs och även en unghundskurs på klubben så hon blir van att vistas bland andra hundar och göra sitt utan att störas av andra när vi jobbar ihop. 

Kan inte låta bli att lägga in en bild av Dottir som reklam för Emma Hammars kurser. Emma är en superduktig instruktör och fotograf och fångade Dottir i kamptagen på kursen vi var på för en månad sen. 




Sen måste vi bara visa lite bilder från när Kelly, Dottirs syster var på besök hos oss i förra veckan. Det blev ett kärt besök för oss alla. Dottir och Kelly är lika som bär så det var tur att de hade olika färg på selena så vi kunde se vem som var vem på lite avstånd. Massor av bus och lek var det och det krävdes godis för att få dem att vara stilla en sekund för fotografering tillsammans med mamma Sally.








Kommentarer