Tävlingshelg


Vilken rolig helg för våra agilityhundar! Lördagen tillbringades på Borlänge BK där det var inofficiella tävlingar i agility och hopp. Inofficiella tävlingar motsvarar ungefär klass 2 så banorna var lite svåra för Turid men hon lyckades ändå knipa en tredje- och en femteplats med superfina tider. Nikko kom på andraplats i tre lopp, varav två nollade. 

Söndagen var vikt för Turid och blåbärstävlingar i Avesta. Resultatet var strålande, hon vann alla tre loppen och fick tre fina priser fick hon med sig hem. Några kände igen henne från Borlänge och kallade henne "Den lilla snabba sheltien" och det kan vi ju instämma i. Hon är supertaggad när det är tävlingsdags och jobbar hårt för att klara av att sitta stilla vid startlinjen och vänta på klarsignalen när hon får ge sig iväg snabb som en iller. 

Kanske dags att lämna blåbärstävlingarna bakom oss och fokusera på de "riktiga" tävlingarna... OK ett eller annat björnbärslopp är inbokat så det får bli ett rent nöje 😀. 

Turid och vi (matte och husse) är egentligen inte helt redo för de officiella tävlingarna, men när vi ser hur fort hon lär sig och hur lyhörd hon är och hur kul hon tycker att det är, så kör vi på den repertoar vi har och ser hur långt vi når! Vi spelar in loppen och analyserar resultatet och tränar på det vi bör bli bättre på, så har vi ett mål att jobba mot, pinne i klass 1 inom några månader. Redan på fredag startar Turid i klass 1 i Österåker, så håll tummarna för henne nu! 

Kommentarer