Gott Nytt År 2021

2020 

Året som gått har varit annorlunda och begränsat med tanke på Coronapandemin. Inte förrän efter ett par månader in på förra året blev det uppenbart att den smitta vi hört talas om i Kina och andra länder också drabbade Sverige hårt. Eftersom detta är en blogg om vår kennel och våra hundar blir det mest ur det perspektivet vi speglar året som gått. Tävlingar stängdes ner och restriktioner om folksamlingar/idrottstävlingar/-träningar påverkade vår tillvaro så mycket så vi bestämde oss för att hålla oss i fritidshuset i Dalarna. Det har vi inte ångrat, här har vi med hjälp av internet kunnat hålla kontakt med omvärlden och uträttat ärenden och annat på ett säkert sätt. Dessutom har vi har här närhet till natur och vår egen tomt med åkrar, ängar, en skogsdunge och en agilityplan, så vi har tillbringat vår mesta tid utomhus påtande i trädgård eller lekande/tränande med hundarna. Årets materiella nytillskott blev ett växthus med härligt tillskott av grönsaker. 

Sally hade i januari date med sin fästmanTheo (Windcrest Putting on the Ritz), så den 16 mars föddes tre fina tikvalpar. Det var en intensiv och rolig vår med valpar som fick fritt spelrum med lek och upptäcktsfärder på tomten och i omgivningarna. Vi försökte socialisera dem så gott det gick, men enbart utomhus pga pandemin. Det gick skapligt bra ändå. Potentiella valpköpare fick träffa oss och valparna via nätet i första hand men även ett besök utomhus kunde genomföras. I maj var två av dem redo att flytta till sina nya familjer, Juni till Jönköpingstrakten och Kelly till Uppsalatrakten. Dottir stannade hos oss. 

Efter sommaren öppnades tävlingar upp igen, både utomhus och inomhus, med hårda krav på anpassningar så att smitta inte skulle kunna spridas. Vi passade på att tävla vid några tillfällen men drabbades då tyvärr av Covid -19 och blev sjuka i några veckor. Tack och lov repade vi oss skapligt fort och har nu efter några månader hämtat oss tillräckligt för att känna oss helt friska. Sista månaderna på året har varit riktigt grå, i december såg vi solen bara vid två tillfällen! Tur att vi har våra solstrålar i flocken som sprider energi och glädje.


2021 💥Gott, Nytt och Bättre!

Nu ser vi fram emot ett år av fortsatta begränsningar tills alla är vaccinerade och vi förhoppningsvis så- småningom kan återgå till ett liv med möjlighet att träffa våra nära och kära som förr. Igår, på årets tredje dag, lyste solen och vi tog en härlig långpromenad med hundarna och bara njöt. Bjuder på några bilder därifrån och önskar er alla ett Gott, Nytt, Bättre och Hälsosammare År 2021!

Gänget väntar på att få komma iväg 

Åh vad vi har längtat efter snö och blå himmel!

Bakom molnen är himlen alltid blå

Forsen i Kolartorpsån


Ny promenadslinga i skogen så koppel känns säkert, vi vill inte tappa bort nån
 pälskling eller riskera att nån får för sig att kika in i björnidet eller rävlyan

Dottir, Turid och Nikko håller koll


Dottir och Nikko

 
                                                                             Turid


Hemåt

Fårskocken kollar in hundflocken 






Kommentarer