Träningen är på gång igen






Träning 2023 är påbörjad. Idag var vi i Knivsta och tränade för Annelie. Superkul och nyttigt för både Turid och Dottir. Dottir börjar bli mer fokuserad och lyhörd, så roligt för mig, men tyvärr är knäet fortfarande krångligt så jag kan inte göra henne riktigt rättvisa som det är nu. Men skam den som ger sig! Dottir börjar hitta linjerna och blir mer självständig så vi ser med tillförsikt framåt.

Turid och husse har fått upp flytet och fick idag gnugga slalomingångar. Nu verkar de ha hittat rätt, dvs husse skickar Turid på längre avstånd så hon kan ta slalomet mer självständigt. Liten film illustrerar resultatet.

Köksgolvet har vi nött några varv med rallylydnad. Intressant med de nya momenten som jag tror vi får till rätt bra. Alla hundar är bra på höger- och vänsterkommando, så får vi ett snyggt fotgående känns det som att vi ska klara en bana under våren. Dottir blir först ut på klubben i Väsby, spännande!

Jag har planerat in en del hooperskurser både i Falun och Stockholm under våren och försommaren. Ser så mycket fram emot att få sprida den fantastiskt roliga och utmanande sporten. Ja, en kurs är redan påbörjad på SHC, så kul att se hur kul förarna och hundarna har när de börjar få ihop konceptet. 

Med tre löpande tikar har Nikko haft konsert för oss alla. En riktigt sorglig ballad om olycklig kärlek sjunger/gråter han ut typ dygnet runt, så det känns som att vi får skavsår i öronen. Helena och Robin ställer tack och lov upp och erbjuder Nikko husrum denna vecka, en stor lättnad för hela flocken. Fick veta att Nikko efter en liten kvällstrudelutt igår sen sov som en stock hela första natten och idag är nöjd och glad med arrangemanget. 

På måndag har Dottir och jag träning med Nadine och på lördag dag är det Dorotakurs för oss, en intensiv vecka att se fram emot! Här i huvudstan är det ju barmark nu och Sthlmsavd har några agilityhinder ute, och i Väsby kan vi träna rallylydnad så det är bara att jobba på och ha kul. 
 

Kommentarer