Främmande?

 



Nikko är den i vår flock som numera har accepterat fullt ut att det finns rådjur i vår skogsdunge. Han noterar att de finns och låter det vara så. Långt bak i bilden syns två av de för tillfället åtta rådjuren som för tillfället slagit läger hos oss. 

Piff och Puff (Dottir och Turid) är fortfarande lite bitchiga emellanåt och tänker att de ska visa sitt ogillande över de oinbjudna gästerna, så de provar att ge skall åt de främmande djuren och att göra ett litet utfall (miniskutt) på ca 200 m avstånd. De vänder sen snabbt upp till den egna flocken, matte kallar ju, så det kan vankas nåt gott. Rådjuren har redan accepterat att det finns ett par irriterande sheltie-ekorrar här, så de tuggar vidare på det gröna, som nu börjar komma upp ur jorden, som om inget hänt.  

De har också vant sig vid att Sally, som numera inte hör något alls längre, börjar ta i från tårna för att få de stackars rådjuren att "gå hem till sig". De har vant sig vid den där gamla tanten som ryar på dem så fort de kommer för nära. Rutiner är viktiga för Sally och om rådjuren poppar upp oaviserat, får hon mycket att göra. Trumpetande som tranorna på åkern ljudar hon ut sitt missnöje, vänligt men bestämt. Tack älskade Sally att du håller koll!  


Kommentarer