År 2015 i backspegeln och planer inför 2016


2015 var ett härligt år för Solrunan och vår familj.
Sallys förstfödde, Solrunans Brown Eyed Boy, såg dagens ljus i februari. En underbar liten kille som sen hittade hem till ett trevligt par i Liljeholmen.

Sommaren tillbringades till stor del i vårt nya fritidshus i Enviken, Dalarna. Ett gammalt timmerhus från senare delen av 1800-talet ger oss den trivsel och avkoppling vi längtat efter. Stora ytor för hundar och ungar att springa på och en egen liten badplats i Norr-Lingan gör att vi känner att vi "hittat hem". Kari uppvuxen i Falun och jag som lärarstudent på seminariet i samma stad har många minnen och smultronställen i trakten.

Mitt i sommaren kom så våra efterlängtade ungar från Kanada på besök. Glädjen var stor och vi passade på att umgås så mycket som möjligt med alla barn och barnbarn, vilken fest! Ayla tävlade i agility; Hopp klass 1 med goda resultat och flera pallplatser. Sally fick ihop sina resultat i Rallylydnadens nybörjarklass så vi var mäkta stolta när vi stod på prispallen.

Vi har ju länge längtat efter en sheltietik till som kompis till Sally, men missade hennes höglöp i höstas och så plötsligt hittade vi på andra vägar sheltien vi sökt, men att det var en kille blev en överraskning för oss alla. Nikko kom till oss i mitten av november och ger oss alla fullt upp med bus och lek. En riktig glädjespridare!

Jul och nyår firades förstås i Enviken med familj och vänner. Ayla fick stanna hos oss när bästismatte skulle på vift så hela kenneln var samlad ett par veckor.

Inför 2016 har vi tänkt:

Matte:
Sluta jobba i sommar, vara långledig : ) Bli bättre på att fotografera ; ) Använda manuella inställningarna på kameran och ta fina bilder. Lära mig redigera i Photoshop. Ta fina bilder på hundar, människor, natur och sån´t jag tycker är vackert, fånga ögonblick av skönhet och glädje.
Bli snabbare att springa så Sally och jag lyckas ta en pinne i Agility klass 1. Träna hund varje dag utifrån deras olika behov och intressen.

Husse:
Hundpromenader varje dag i ur och skur, troget ta hand om våra hundar. Snickra på gäststugan till sommaren. Fixa till en träningsplan i Enviken.

Cesar:
Bli lite lugnare. Träffa Berit ofta (älsklingskompisen - tvåbent: ) Kanske nån rallylydnadstävling om husse ids.

Ayla:
Har vintervila i Norrland just nu med bästismatte och planerar agilityframgångarna då de kommer hem från urskogarna i slutet av maj.

Sally:
Börja träna fortsättningsnivån i Rallylydnad, tävla. Fortsätta träna tävlingslydnad och kanske debutera i klass 1 till sommaren. Träna apportering!!!!! Fortsätta träna agility och tävla i klass 1. Drömmer om en valpkull vid nästa tillfälle, kanske till sommaren....

Nikko:
Valpkurs och en Inofficiell utställning för valpar i januari. Mycket lek och belöningar, ett år fullt av möjligheter utifrån de förutsättningar Nikko visar sig ha. Lite utställning, någon unghundskurs, klickerträning... Kan ha potential att slå Sally i apportering redan under våren : )

Kommentarer