God Jul och Gott Nytt År önskar Solrunans


Året som gått har varit händelserikt för oss. Vi är tacksamma för att vi fått mer tid att tillbringa tillsammans i vår lilla kennel då vi tvåbenta har gått i pension under våren och sommaren. En stor del av tiden har vi därmed haft möjlighet att tillbringa i vårt fritidshus i Enviken, Dalarna, där hundarna kan springa fritt på ängarna och njuta av friheten.

Sally har varit flitig och tränat och tävlat både i rallylydnad och i agility under våren och sommaren. Hon fick sin andra titel i Rallylydnad: RLD F i somras och i agility tog hon sin första pinne strax efter. Sally flirtade med Ockie (Shellrick´s Step Up) under sensommaren och nedkom med en superfin valp den 17 oktober. Nu börjar leklust och bus återkomma i takt med att krafterna återvänder. Musklerna byggs upp igen på den nu snöklädda ängen. Coachgrupp i agility och distanshandling samt träning på avancerad nivå i rallylydnad står redan på programmet för vårterminen.

Charline (Solrunans Cést Si Bon) är den enda valpen i Sallys andra "kull" och har redan visat sig vara pigg, vaken och lättlärd. Ett riktigt energiknippe, samtidigt med stor lyhördhet, fin att se på och vackert tecknad... Vilken godbit! En lovande valp tror vi att det är och den nya ägaren Anna bor nära, lånar ut henne till mig för utställning och siktar själv på en agiliykarriär för Charlie (som hon nu heter). Kan det bli bättre för en liten sheltietjej?

Nikko som kom till oss i november-15 har visat att han är en lättlärd och pigg liten kille. Våren-16 började han en nybörjarkurs i agility med husse. De har gjort stora framsteg och kommer att fortsätta träningen i vår. Kanske blir det lite agilitytävlingar framöver, bara han blivit agilitymyndig, dvs 18 månader. Rallylydnad står också på planen för honom. Vi ser fram emot ett aktivt år tillsammans. Röntgade höfterna på Nikko i början av december, de såg riktigt fina ut och han fick bedömningen B, härligt att veta!

Cesar tycker att det är lite jobbigt just nu med en kaxig unghund som är uppstudsig och har i present av husse fått ett longeringsspö med leksak i ändan att springa av sig med. Superkul! tycker han. För övrigt är han numera vår vakthund på gården, bra att ha när vargen stryker runt knuten och björnmamman kryper ur idet med sina små framåt vårkanten här på landet. Den som vill ha sällskap på joggingturen får en ivrig förlöpare.

Aylas matte pluggar vidare och är glad att vi kan ta hand om Ayla under tiden. Vi försöker vidmakthålla Aylas agilityintresse, men ingen är som matte, så det blir inte den fart som det en gång var... Som självpåtagen ledare i flocken har hon fullt upp att hålla ordning på Nikko nu när Charlie har flyttat. Även Sally och Cesar kan få höra var skåpet ska stå om de inte sköter sig. I övrigt gosigaste tjejen som gärna hoppar upp i ett ledigt knä för att få bli kliad på magen med två (det är viktigt!), - två händer : )
 
I övrigt började vi i somras bygga på en agilityplan på en del av ängen i Enviken. Vi hoppas den kommer att stå klar till sommaren-17 samtidigt som vår gamla timmerstuga byggs upp på tomten. Träning och tävlingar i agility och rallylydnad, en resa till Kanada, barn, barnbarn och ett fjärde väntat barnbarn  kommer att ta större delen av vår tid i anspråk under det första halvåret 2017.
Vi känner oss lyckligt lottade!

Önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Kommentarer