Nikkos debut i Rallylydnad N


Så blev det debut i Rallylydnad N för Nikko. Kan ju inte skryta med att vi tränat så särskilt mycket. Lite vardagslydnad som sitt och fot funkar ok sen tidigare och sen har vi tränat med de nyinköpta skyltarna i förra veckan: front - ett steg fram - två steg fram och tre steg fram, sitt - ligg - stå - gå runt - gå runt föraren- vända helt om "tysken", slalom och spiralen osv.

Första rundan blev inte så lyckad i starten, då vi fick stå på startlinjen i flera minuter och vänta, vet inte vad domaren och sekreteraren behövde konferera om, men det kändes nästan outhärdligt länge. Både Nikko och jag blev otåliga och tappade lite av det fokus vi byggt upp under uppvärmningen. Två fel övningar pga ej fullföljda moment, en hel del nosande och sträckt koppel samt dåliga bakdelsvändningar gjorde att vi inte fick ihop mer än 24 poäng. Kändes ok ändå för Nikko hängde med och gjorde sitt bästa, det var ju ändå allra första gången och vi har ju inte tränat ihop med andra hundar innan så det var väldigt mycket nytt på en gång.

Inför andra rundan gick vi igenom de moment som skulle ingå och sen blev det vila i bilen som var sval i skuggan och Nikko var pigg och alert när det sen var dags för uppvärmning. Den här gången blev starten mer gynnsam och vi hade fint flyt i drygt halva banan trots att det var skylt "långsamt tempo" i början. Vid front- ett steg mot- två osv ledsnade Nikko då stack den starka solen honom i ögonen och han började se sig omkring och nosa igen, men med lite lockande och pockande var han lite motvilligt tillbaka i leken och gjorde ett försök att göra det matte bad om. Den här gången blev resultatet mycket bättre, 77 poäng, vilket är ett kvalificerande resultat. Två sådana rundor till och vi kan gå vidare till fortsättningsgruppen... Men vi är lite mer seriösa än så, för nu vet vi ju vad vi behöver öva på och vi vill ha bra grunder, så uthållighet genom baklängeskedjning, kontakt och bakdelsvändningar står närmast på träningsprogrammet. Ska bli kul det här med en så bra start och så duktig hund!

Kommentarer