Nytt År nya tag


God fortsättning på 2018 säger vi med en bild av en nysydd godisficka till Sally.
Sally har ju varit sjuk under slutet av förra året och vi har varit riktigt oroliga. Nu verkar hon helt återställd så i vår rehabträning har vi nu nått upp till 3-4 km- promenader varje dag.

Igår åkte vi till träningsgruppen i Rallylydnad i hundsporthallen för att se hur intresset var hos Sally.
Hon blev salig, överlycklig! Oj, vad hon jobbade på för att visa att det här vill jag göra mer av. Underbart att se att det mesta satt kvar i minnet och i kroppen, en fröjd för oss båda. Nu kan vi snart fortsätta jobba för att komma ut på tävlingsbanorna i avancerad klass och ta oss vidare igen. Tack och lov var Nikko med på träningen så Sally blev tvungen att vila mellan varven. När vi kom hem var det en trött och nöjd tjej som somnade raklång på golvet ;)
Innan vi vågar oss på att prova agility igen vill vi kolla igenom henne ordentligt hos Annelie, vår klubbkompis som är hundfysioterapeut. Vi skyndar långsamt och njuter av varje dag!

Nikko och Ayla har haft tävlingspremiär i agility i helgen som var. I Fagersta frös vi ikapp i kylan och skaffade oss varsin disk i första loppet. Underlaget var grus/sand som vi aldrig sprungit i tidigare och som vi inte gillade alls då det var både halkigt och gropigt. Andra loppet gick bättre. Ayla nollade loppet och Nikko sprang förbi ett hinder men hejdade sig i sista sekunden så det blev ett litet avdrag där. En fjärdeplacering för Ayla och en åttonde för Nikko med ca 25 startande fick duga för denna gång!

Imorgon ska vi träna agility med några kompisar för Nadine Rinderud, ser fram emot att få coachning och utmaningar. I nästa vecka kör vinterträningen igång igen så då blir det banträning och momentträning i vår träningsgrupp. Dessutom coachgrupp för Heidi Pentillä varannan vecka för min del och privaträning men henne för oss båda varannan vecka ett par månader framöver. Hoppas bli klar med fem pinnar i agility för Nikko för att sedan satsa på klass två i både hopp och agility. Ser bara ut att vara ont om tävlingar i närheten, men det kanske dyker upp fler framöver. Kanske Sally blir i form så hon kan komma vidare och ikapp Nikko. Ayla visar framfötterna i klass 2 hopp, men behöver speeda på lite för att placera sig. Matte och husse har också behov av ökad speed och smidighet så just nu har åtminstone jag lite träningsvärk efter passen på F&S. Vi har att göra under 2018, och vi älskar det!

Kommentarer