4-pinnarsvecka

Denna vecka har varit intensiv ur agilityperpektiv. Fagersta i början av veckan och helgen i Munkfors. Summa summarum 4 pinnar till Sally och Nikko.


Först ut var Nikko i Fagersta den 16 juli. En 2:a placering av 32 startande gav Nikko hans andra pinne i Hopp 2. Det var lite svårt att starta Nikko som hade fullt upp i starten med att kolla vilka andra hundar som var på plats. Jag fick ropa på honom tre gånger innan han kom iväg. Kameran krånglade också i värmen så vi fick en extrem-slowmotionfilm. För övrigt var det extremvarmt och vi höll ut tack vare att en badplats för hundar fanns inom promenadavstånd.

I Munkfors var det Sally som först fick glänsa i Agility klass 1 genom att vinna klassen och ta en pinne. 18 startande i klassen.  Det var Sallys tredje pinne i agility och vi beslutade att flytta upp henne till klass 2 direkt eftersom Nikko redan är där och vi får det enklare när vi tävlar.

På eftermiddagen var det dags för klass 2 Hopp och Nikko. En fin start och bra fart i slalomet fram till ett staket där Nikko skulle springa ut till hinder nummer två. På väg ut får han syn på nåt intressant, saktar ner och springer sen ut mot det som lockar. Lyckas få tillbaka honom och avsluta loppet nollat och på en så pass bra tid att vi trots allt kommer på en 2:a plats (22 startande) och Nikko har därmed tre pinnar i Hopp 2.
 
Så på söndag morgon stod Sally med husse i startgroparna i klass 2 Agility för första gången. Den lilla tjejen springer raka spåret in som 1:a med pinne även här. Vilken stjärna, en riktig guldstjärna!


Lilla Ayla var också med oss, eftersom Helena åkt på semester, och körde ett hopplopp med husse som gick riktigt fint förutom att hon hoppade vid sidan av däcket och fick ta om det och göra rätt så det blev 5 fel för vägran och ett lite tidsspillan. En 8:e plats av 22 startande är inte illa av en som vägrat springa med någon annan än Helena ; )



Kommentarer