Norrortscupen

 Deltävling 1 i Norrortscupen gick av stapeln i Vaxholm ikväll (onsdag).

Ayla som är mitt uppe i värsta höglöpet förpassades till Helena under dagen.

Nikko som inte kunnat sova för att Ayla är så bedårande var helt uppe i det blå hela dagen och kunde bara inte koppla av den underbara doft Ayla spred kring sig.

Nåja, vi låtsas som inget och stryker Ayla från startlistan, nu finns ju ingen Ayla i närheten som kan distrahera. Väl i Vaxholm hittar Nikko, som nu är helt säker på att den ljuvliga doften kan finnas var som helst, en stor härlig gräsmatta att insupa doften av. Att springa tävling, trodde matte i detta läge inte var att tänka på, men skam den som ger sig. I den första delen av loppet var det lite svårt att slita sig från gräsmattans underbara värld, men agility är ju så kul så plötslig förvandlades Nikko till sitt forna jag och sprang som en kung i mål som enda nollade hund i klassen och fick en första placering! Bra start på cupen!

Sally är överlycklig och övertaggad. Det går lite för fort för henne och husse så det blir 10 fel och en sjätteplacering.

I agilityloppet blir det sen en disk för Sally och en fjärdeplacering för Nikko, så jag tror att Nikko, trots allt,  ligger bäst till av smallhundarna i cupen efter första loppet. I nästa vecka är det deltävling 2 på hemmaplan. Matte ska examineras som tävlingsledare så husse får äran att springa med två hundar. Sen är vi klara med Norrortscupen för i år eftersom matte åker till Kanada och husse bygger ut på landet. Finns visst annat än hundar att tänka på ibland!

Kommentarer