Tierp

Tävling med Sally och Nikko i Tierp i söndags i ovanligt ruggigt väder för den här sommaren.

Nikkos första agilitylopp skedde i störtregn, men det verkade inte störa honom märkbart. Dock slarv på gungan och slalomet, så det blev både tidsfel och 10 hinderfel, vilket gav en 9:e plats av 23.
Andra loppet disk pga hopp från fel sida av hindret och även här blev det ett lite för tidigt hopp från gungan.

De två hopploppen satte Nikko, det första jättefint, men inför det andra stod han fortfarande och nosade när jag gav klarsignal, så starten blev inte så snabb och på slutet höll jag på att missa ett av de sista hindren, men räddade situationen i sista stund, dock tog ju misstaget onödig tid, drygt 3 sekunder. Är annars väldigt nöjd med de två nollade loppen. Fokus i träningen på fart, stabil gunga och egen banträning framöver.

På hemvägen fick vi skjuts av klubbkompisar så Nikko fick mysa med dessa två, Mindy och Quizzie i hundburen. Tjejerna presterade superfint under kvällen, tog hem med fyra rosetter och fyra pinnar. Kanske delade de med sig av framgångsfaktorerna till Nikko under färden hem.

Sally kom som bäst på 5:e plats med 5 hinderfel. I övriga lopp disk men med övervägande bra fart och fokus. Gungan, indrag och slalom kommer att vara fokusområden den närmsta tiden när husse har tid att ta paus från husbyggandet.

Kommentarer