Nytt år - 2019!



Efter underbara juldagar och nyårsfirande med familj och vänner är det nu dags att summera året som gått och planera för nästa.

Att Sally tillfrisknade i början av året och återhämtade sig snabbt efter fyra månaders kamp mot den fästingburna sjukdom hon bar på, är såklart det största och bästa när det gäller våra hundar. Redan i mitten av april efter gedigen rehabträning var det dags för tävlingsbanorna igen och i maj sprang Sally in de två hoppinnar som krävdes för att gå vidare och göra Nikko sällskap i klass 2. I juli tog hon i Munkfors den sista agilitypinnen i klass 1, för att nästa dag kliva upp till klass 2. Som debutant i klass 2 briljerar hon och vinner loppet! När året var slut hade hon och husse samlat ihop två pinnar i Hopp och tre pinnar i Agility klass 2, totalt nio pinnar i klass 1 och 2. Varje år räknas tävlingsresultaten ihop för de 10 bästa resultaten för de hundar som tävlar agility och hopp i Agilitydata.se. Sally fick placeringen 46 (av totalt 363 deltagare) i small med poängen 2491. I Rallylydnad tävlar Sally från i år i Mästarklass, dock är det en gren vi inte lägger så mycket krut på då agilityn är den sport vi alla prioriterar just nu, men hon är riktigt duktig och engagerad även där. Målet för 2019 är att slipa på formen och ta några pinnar till i klass 2 för att så småningom ta klivet över till klass 3. Vi hoppas också kunna pricka in nån rallytävling så att vi bibehåller formen. Sen ser vi fram emot en lyckad parning framåt sommaren så att vi får njuta av små valptassar här hemma i början av hösten.

Nikko har visat framtassarna och fått utmärkelsen Årets hund 2017 i VBK, vår hemmaklubb. Årets hund räknas fram på de 6 bästa resultaten för året som gått (2017). Dessutom vann han Norrortscupen som är en cup där fyra norrortsklubbar samarbetar för att hålla i varsin deltävling och sen kora en totalvinnare i varje storleksklass, small för vår del. En fin vandringspokal fick vi att njuta av och  förvalta till nästa års tävling. Nikkos resultat i agilitydata ger en 29:e plats (av 363 deltagare) med 2658 poäng. Nikko är lite långsammare och noggrannare i agilityn och har fått en del nollade lopp utan pinne, men har under året skrapat ihop sju pinnar, varav tre i Agility klass 1 och fyra i Hopp klass 2. Målet för Nikko och mig i år är att få ihop pinnar i Agility och snabbhet nog att bli klara med klass 2 och gå vidare till klass 3. Vi tränar vidare på rallylydnad så fort vi får tillfälle, så att vi ska kunna ta upp tävlandet vid tillfälle nu när busandet lugnat ner sig en aning.

Summa summarum är vi väldigt nöjda med året som gått och ser med tillförsikt fram emot det nya året. Vi har bokat in oss på coachgrupper under vårterminen för att få lite extra skjuts och hjälp med våra utvecklingsområden, både hundarnas och våra egna.


Kommentarer