Tävlingar sen sist

För en vecka sen i Fagersta
                                                    I helgen
Igår åkte vi till Uppsala och tävlade i agility. En hel dag tog det att springa de fyra loppen i alla storleksklasser. Nikko skötte sig fint och vi handlers med, så vi kom i mål i alla lopp och nollade två av dem. I agility kom Nikko som bäst trea och i hopp som fyra, båda retligt nära de åtråvärda pinnarna. 
Turid fick i mellanrummen träna lite slalom som stod uppställt vid sidan av. Vi har ju tränat 2+2 till och från i ett par veckor så testade på skoj ett fullstort slalom med pauser efter fyra pinnar. Härligt att se att Turid fattat galoppen och med hull och hår fortsatte med fyra pinnar till efter belöning. Hon har förstått hur man tar sig fram i slalomet och har en entusiasm och fart så jag hoppas att huvudet hänger med också, men kul är det, och det ser ut att kunna bli ett klart slalom om några veckor om vi fortsätter att träna lite var och varannan dag. Balansen går det skapligt med men träningen har inte varit allt för idog, så där får vi nog puffa på husse lite mer. Hopp åt höger och vänster över hopphinder och runt från båda håll går jättebra. Med T&T:s hjälp funkar "fram" också fint, så en kombination med balans, hopp, tunnel, hopp och tillbaka är målet att bli klar med i veckan. Dessutom tränar vi att "parkera" i en bur, för att kunna koppla av vid sidan när någon annan tränar eller när det helt enkelt är lämpligt att ligga kvar lugnt på ett bestämt ställe. Inte helt lätt för Turid att veta hur man lär sig, men det går framåt så vi jobbar vidare med våra checklistor så det inte blir gömt och glömt. 

Idag for vi till Mora, samma antal lopp som igår, men komprimerat i en halvdag vilket vi gillade  bättre än en lång utdragen dag. Husse och matte har delat upp agilityträning och tävling så att husse kör hopp och matte agility. Det funkar jättefint för Nikko och han är lika lyhörd och duktig vem än av oss som är handler. Resultaten idag blev riktigt bra, förutom en disk i sista loppet. I övrigt blev det full pott i hopp, förstaplacering och pinne i båda loppen!  I agility nollade vi och kom trea så vi blev snutna på pinnen av den näst sista startande. Jaja, så kan det gå - bara att kämpa på vid nästa tillfälle. Vi har just nu 6 pinnar i hopp och 2 pinnar i agility klass 2, så i princip saknas det bara en pinne i agility så kan vi flytta upp till klass 3. Men vi ska skynda långsamt och ta det med ro, ha kul och göra vårt bästa, så får vi den pinnen när det blir dags. Med 5 pinnar får vi ett diplom, så det har vi redan i hopp och vill vi nå dit även i agility är det i dagsläget 3 pinnar dit.

Kommentarer