Årets träningar och tävlingar i startgropen

Nu har vi kommit igång med lite mer träning igen.

Turid
Agility. Hinderträningen fortgår. Slalomet går bättre och bättre för Turid, Däcket hoppar hon igenom och inte förbi längre. RC är ett kapitel för sig, men fina steg på Balansen och många fina träffar på kontaktfältet blir det när vi tränar.  Banträning i liten skala artar sig, hon är stabil i starten och när  hon får startsignal formligen flyger hon fram. Det bådar gott för premiären i officiella sammanhang när Turid ska få prova på ett agility- och ett hopplopp om en månad.

Igår var det blåbärstävling i Knivsta. Stolta kunde vi konstatera att Turid hade bästa tid av alla medtävlare i xs och s-klasserna; nollat lopp och tre sekunder snabbare än tvåan. Hon är en "raceråtta" ; ) fick vi höra av en medtävlare, men vår lilla tjej är fortfarande en iller, och här är filmbeviset när hon far fram:

 

Nikko
Agility
Nikko är nu lagmedlem i sheltielaget Shelties On the Go och första lagtävlingen för oss är inbokad i Tånga Hed (Vårgårda) i mitten av februari. Vi passar även på att tävla lite individuellt med Nikko för att försöka fånga den femte agilitypinnen innan vi blir nöjda med klass 2.
Rallylydnad
Om en vecka blir det två rallylydnadsstarter i Fortsättningsklass på hemmaplan för Nikko. Det kommer att bli väldigt många starter den dagen med massor av hundar och folk på flera banor samtidigt, så jag hoppas vi kan fokusera och göra vårt bästa för att åtminstone få ett kvalificerande resultat för att gå vidare till Avancerad nivå.

Sally
Rallylydnad
Sally ställer upp i en Mästarklass i Rallylydnad samma dag som Nikko. Hon är på väg in i höglöp så vi får se om hon kan vara skärpt nog att hålla ihop hela banan. Sally ska få åka på friarresa så det kan nog finnas annat än rally i huvudet på henne den närmaste veckan ; ) Vi hoppas på ett lyckat resultat både i det ena och andra

Kommentarer