Slutet gott allting gott!


Så har vi den stora dagen med ögonlysning och veterinärbeskiktning avklarad. Inga anmärkningar på någon av dem, så fria ögon och godkänd-stämpel av veterinären.  Vi förväntade oss det, men man kan aldrig vara säker, så det  är väldigt roligt att få det bekräftat och papper på det. Vi fick många fina kommentarerna om tjejerna; söta, pigga, trevliga och framåt var det samlade muntliga omdömet. 

Vi kan bara hålla med. D-kullen är fantastiskt fina och duktiga valpar som lekt och rasat runt på ängarna runt vårt hus och som träffat på så många olika människor, djur och miljöer som vi bara förmått i dessa coronatider.  Mamma Sally har skött om sina valpar exemplariskt och med mycket kärlek, så de har fått en trygg grund att stå på.

I helgen har nu två av valparna flyttat och den tredje stannar kvar hos oss. Alla har funnit sig väl tillrätta i sina familjer och vi är väldigt nöjda och glada över att just dessa två härliga familjer funnit sin valp hos oss. 


Mamma Sally har plötsligt fått mer tid till lilla Dottir som var med på utflykt och fika i gröngräset efter att vi vinkat av de två syskonen. 

Minstingen Dame heter numera Kelly och bor lantligt utanför Uppsala. Stora skogsområden finns runt hemmet så det blir många härliga tillfällen framöver att leka och röra sig bland stock och sten. Två hundkompisar av annan ras finns redan, så Kelly har läromästare att ta efter. Planerna är att matte ska lära Kelly agility så småningom. 


Största tjejen Doris heter numera Juni. Ett fint namn för en sommarflicka som nu flyttat till en familj i Jönköping. Det måste vara ett paradis för Juni med fyra flickor i familjen som finns till hands för gos och lek närhelst hon vill. En av systrarna längtar efter att få börja träna agility med Juni.

 Mellantjejen som liknar en björnunge med sin mörka nos och skuggning stannar hos oss. Bamselina kallas även Sotnosen men oftast Dottir eftersom hon är sin mamma upp i dagen. Kärt barn har många namn. Hon känner sig ju redan hemma här och har redan "vuxit" lite genom att det nu bara finns vuxna hundar i närheten. Morgonpromenaden i koppel var exemplarisk ; ) och nattsömnen ostörd ända tills matte väckte alla sjusovare.

Slutet gott - allting gott för D-kullen som nu finns utspridda i mellansverige. Vi önskar Kelly och Juni lycka till i sina nya familjer och hoppas förstås att vi ses igen vid tillfälle framöver!

Bloggandet tar nu ledigt några dagar, men det dröjer nog inte länge innan bilder och filmer på Dottir och de andra hundarna dyker upp.

Vi har lite annat att göra just nu, ska försöka bli färdiga med vår stuga i Dalarna som vi kommer att hyra ut genom Airbnb. Förhoppningsvis är vi klara med det från mitten/slutet av juni, så det kanske blir lite bilder därifrån också. Hundrelaterad uthyrning blir det ju eftersom vi har en stor agilityplan att träna på dem som är intresserade. Det går också att utöva andra hundsporter, t ex rallylydnad (skyltar finns) eller lydnad (koner och ruta finns) och egen badplats där gäster med eller utan hundar kan bada eller ro ut med båten på sjön. Vi har även en liten djurfri gäststuga (2-bädds) för dem som är allergiska mot pälsdjur. Så är du intresserad av en semestervecka eller bara några dagar här i Enviksbyn, håll utkik i bloggen eller maila redan nu.


Kommentarer