16 veckor

Idag blir Sallys valpar 16 veckor! Dottir som stannat hos oss är nu vägd och mätt och vi gissar att hon kommer nog att bli en small-hund (med agilitytermer) och stanna på runt 34 cm i mankhöjd som vuxen.

Sally behandlar henne inte som en valp längre utan hon får vara med som den unghund hon nu börjar bli. Hon har verkligen blivit en individ i flocken och accepterad som det lilla busfrö hon är. Sally och Turid turas om att leka med henne.  Lite trassligt med kopplen blir det när Dottir far omkring mellan, framför och bakom de andra hundarna, så vi får dela upp flocken i två så går det lättare.

I veckan som kommer ska vi på inofficiell agilitytävling, kanske får Dottir följa med och smaka på den miljön, beror lite på vädret... Det är Turid och Nikko som ska tävla, så vi har börjat ta tag i träningen igen, skönt!

Sally ska ut och tävla i rallylydnad om några veckor, så nu börjar vi med den träningen också. Vi har blivit medlemmar i brukshundsklubben på landet där vi bor en stor del av året. Att ha möjlighet att träna med andra är viktigt för oss, så hundarna blir vana att jobba med "störning". Sen är det ju väldigt kul att hänga med andra likasinnade ; )




Kommentarer