Äntligen

Äntligen är det slut på höst-/coronavilan! I morse packade matte in Turid och Dottir i bilen för rallylydnadsträning i Stockholms hundsportcentrum. Teresa hade byggt upp två banor som vi så snällt fick ta över. Maggan, Lena och jag tränade den ena hunden efter den andra, totalt 5 st ; ), så det hann bli några varv och en hel del intensiv träning. 

Dottir tränar mest bara på att träna tillsammans med andra hundar runt om och på följsamhet mellan rallyskyltarna. Själva uppgifterna vid skyltarna handlar för hennes del mest om att leta efter godis i mattes händer. Kul och gott ska det vara tycker hon och skuttar runt på min vänstra sida.  

Turid blir alltmer följsam och släpper inte mig med blicken. Hon vet att det vankas belöningar och glad matte om man gör som man blir tillsagd. Lite snabb är hon, Turid, och momenten blir lite slarviga, men just nu går vi in för att få känslan för vad en hel bana innebär. Vi får jobba vidare hemma med de enskilda momenten så de sitter och med bakdelskontroll så rumpan inte hamnar så snett när hon ska sitta eller ligga vid min sida.

När vi plockat ihop skyltarna bjöd Maggan på lussebullar i fiket och vi hade en mysig stund innan det var dags att åka hem en vända innan nästa tur till SHC. 


Efter 1,5 månads uppehåll var vi, husse och jag, så laddade för agilityträning i  Stockholms hundsportcentrum. En färdigbyggd bana finns uppställd i en av hallarna några dagar i veckan. Just nu var det härliga banor ritade av Annelie Hermansson som vi lyckades vi tråckla oss igenom. Visst var vi ringrostiga och visst fick vi ta om en del moment. Visst fick husse och Turid trassla med slalomet och visst blev matte och Nikko trötta och sega, men sååå kul vi hade! Vi bjuder på varsin film från idag så vi har ett utgångsläge för fortsatt träning och anledning att åka och träna mer regelbundet nu. 

Ha en trevlig helg!


Turid:

https://youtu.be/BVGEWsG1DXU


Nikko:

https://youtu.be/7WfAZTgKGa4




 


Kommentarer