Nikko kan han


Vi har låtit Nikko vila en tid ifrån Agilityn för att han inte visat så stort intresse för att springa. Dock har vi tränat då och då och det har han uppskattat. Det har varit störningar från omgivningen på tävlingarna som varit jobbiga för honom, hundar som trängs och hundar som står nära planen och skäller t ex.  

Idag åkte vi till Bollnäs på en liten kvällstävling i klass 3. Där är planen inhägnad så att störningarna känns av mindre. Det passade Nikko perfekt, även om första loppet inte blev som vi tänkt oss. Efter halva loppet kände han en doft i gräset intill slalomet. Den doften var så spännande så han var tvungen att kolla upp vad det var runt den första pinnen i slalomen. Han sniffade runt från alla håll, så det blev 10 fel i ett nafs där och tiden tickade på, så det blev tidsfel oxå till råga på allt. Men skam den som ger sig, vi fortsatte genom slalomet och tog oss runt banan och placerade oss på en 5:e plats av 6 deltagare. 

I det andra loppet hade Nikko blivit varm i kläderna/pälsen och husse förstod att lura honom snabbt förbi den första pinnen i slalomet. Så där nollade de loppet och sprang in en 2:a placering! Så stolt över gossarna : )

https://www.youtube.com/watch?v=jAH0aNZ5ecg

Det bästa av allt var att Nikko var väldigt glad över att få tävla igen, så nu måste vi börja kika efter passande agilitytävlingar framöver även för Nikko. Det blir lite hektiskt framöver med tre hundar i tre olika klasser, Dottir som ska debutera i klass 1 om 1,5 vecka, Turid som tävlar i klass 2 och Nikko i klass 3. 

Sen tränar vi Hoopers också ... och så är det KM snart så vi måste damma av rallylydnaden också, tänkte jag 😅. 

Men först ska vi fira fars födelsedag i helgen med barn och barnbarn. Doftar gott från ugnen nu. Förberedelserna har börjat. 

 



Kommentarer