Tvådagars i Söråker för Piff och Puff


 

Våra två minstingar Piff (Turid) och Puff (Dottir) tävlade i agility i Söråker under helgen. 

Turid börjar bra i agility A klass 2. Trots en femfelare när Turid sveper med minsta möjliga felmarginal över kontaktfältet på balansen kom hon etta i det första loppet. En JÄTTEstor JÄTTEfin och JÄTTErosa rosett till vår JÄTTEduktiga Turid. 




En ögonblicksbild av Piff  (balanskonstnär) på väg ner från A-hindret:



 

I det andra loppet blev det disk när husse, enligt PIff, ropar AAA  (som för a-hindret) när de just skulle ta slalomet (slAAAlom). Lyhörd som hon är lilla Turid, springer hon då upp på A-hindret samtidigt som poletten trillar ner hos båda. Turid stannar längst upp och tittar frågande på husse 😏som .... ja, ni förstår 😎. Det kallas DISK! 💧😖

Dag 2 är Turid och husse snubblande nära en pinne i båda loppen men slutar som bäst 2:a. Så totalt gav helgen två pallplatser (1:a och 2:a) och två fina rosetter.





Sen var det dags för nybörjarna i klass 1. Dottir har inte tävlat så mycket för hon har mycket att lära innan det sätter sig. Dessutom är hon en riktigt hetlevrad liten tjej som tänker att det ska gå fort när matte börjar springa omkring och vifta på banan. Ja, då kan det gå lite vingligt till.... Vi gick i mål i alla fall på femte plats med 10 fel och näst snabbast tid i klassen. Dag 2 blev det en disk och en sjätteplats. 




Borlänge-Falugänget ser ut att ha rensat rosettförrådet den här gången 💥👏💪💞: 



Kommentarer