När ska vi börja?

När ska vi börja? ser det ut som om Turid tänker. Okej, tänker matte och ställer fram en (1) rallylydnadsskylt. Det blev mer träning än vi nog tänkt från början, men superkul och lönsamt att ladda startskylten med ett stort värde. 

Fokus och uppmärksamhet minst en meter innan och superbelöning för ett sitt intill matte som stannar vid skylten. Sååå kul och sååå gott tyckte Turid och mumsade i sig belöningarna. Kändes som en lyckad start på återgången till vårt "normala". 



Passade på att låta Dottir öva på att vänta på sin tur medans Turid tränade på startskylten och smaskade godis. Det gick riktigt bra! Sen byttes vi förstås av så att Dottir tränade startskylt och Turid att vänta på sin tur. Hela kvällsransonen mat/godbitar försvann, dubbel nytta med den maten idag! 😄

Tänker att det här blir bra upptrappning för Turid eftersom hon ska bygga upp muskler, koordination och tänkande successivt innan hon är helt återställd efter dräktigheten. I slutet av mars räknar vi med att det är full rulle som vanligt.


Okej, hur tränar vi agility på vintern i vår lilla Dalaby utan hundhallar inom rimligt avstånd? Här är det vinter på riktigt och just nu isigt och halt, men en plats på tomten var sådär lagom mjuk att det gick att sticka ner Rustahindren två-tre cm innan isen tog emot. Vips hade vi ett slalomhinder att träna på till Dottir. Lite tyngre än vanligt var det nog att ta sig igenom slalomet, men det hindrade inte den envisa lilla tjejen. Så några omgångar blev det innan det började bli mörkt och det var dags att gå in och ta helg. 
Trevlig helg önskar vi er alla!
/Solrunans


 

Kommentarer