En annan sorts fyrfota på lunch och passa-på-planering i snöoväder

 


Inatt och under i stort sett hela dagen har det snöat och blåst nästan storm. Vi har bara gått ut de nödvändigaste rundorna och sen hållit oss inne, ätit sötpotatisvåfflor och planerat kurser och tävlingar. Vi ska tävla i Lag i agility framöver och har just planerat in en Midsommartävling på Gotland då hela Laget ska åka över och göra Ön osäker... Tänkte vi ; ) 

Idag fick vi besök av rådjursfamiljen som brukar hålla till i skogsdungen nedanför vår åker. Inte lätt att hitta mat i den snöyra som varit hela dagen, så de fick lov av oss att äta några äppelkvistar till lunch. De kom tillbaka senare på eftermiddagen och stoppade i sig lite vinbärskvistar till mellis. Känns bra att få bidra med något gott till den söta lilla familjen. 

Planering av Hooperskurser och Agilitytävlingar, ja, det börjar bli fullt i kalendern nu. Ett antal agilitytävlingar är inbokade och i veckan som kommer har jag en del häng på SHC; hålla ett prova-på-tillfälle i Hoopers, starta upp ytterligare en kurs, ha en privatlektion och hålla en halvdag intro för en foxterriergrupp samt ha tredje kurstillfället för den första Hoopersgruppen. Åter i Falun veckan efter startar jag upp en fortsättningskurs och en nybörjarkurs. Har just skickat ut välkomstbrev till kursdeltagarna, ska bli så kul, speciellt med fortsättningskursen. Så roligt att ett helt gäng vill fortsätta och slipa Hoopersformen. 

Trots att jag nu hållit ett antal kurser tar det en stund inför varje kurstillfälle att planera upp dem. Kommer hela tiden på nya, bättre och roligare sätt att träna och lära in. Så vill jag ju avsluta med en bana med knorr på 😅. Hur kul som helst... är ju så roligt att få syssla med det vi gillar.

Dottir får vara med och hjälpa till inför och på kurserna, bra för mig att testa övningarna med henne innan. Ja, det är Dottir nu som jag ser har mest fallenhet för Hoopers. Turid är också en fena på att lära sig och förstå vad det går ut på, men där tränar husse just nu mest upp Turids kondis och muskler. De ser fram emot att få komma ut på agilitybanorna om ungefär en månad. Nikko har sina dagar då det luktar gott överallt och då har han inte tid med träning. Han är inte så lättledd alla gånger. Men när han är på jobbhumör då är han fenomenal 💓

Kommentarer