Pälsvård

 


Pälsvårdsdag idag, så hela gänget har fått sig en genomkamning och ett par av dem lite puts kring öronen. Nikko fäller en hel del nu så han bidrog i hög grad till att korgen efter de fyra kamningarna blev överfull. De blir så fina och mjuka i pälsen,  känns nog skönt för dem efteråt med lite luftigare päls. 

Imorgon åker vi hem till Solna för träning och tävling under 1,5 vecka. Inbillar mig att det går lättare att springa när pälsen är väl genomkammad så det hör till våra rutinerna att kamma igenom deras pälsar inför varje tävling. Nu när vi gjort grovjobbet, blir det lätt att kamma igenom dem på tävlingsdagen. Annars är kamning varje-varannan vecka idealet för oss, då går det lätt och fort. 

Det är Nikko och Dottir som ska tävla, men vi har bokat träningslokal så alla får träna både i Uppsala på hemvägen och vid ett par tillfällen i Väsby och ett eget pass för Dottir i Knivsta. 

Igår hängde alla hundar med till klubben. Vi började med lite hoopersträning med Dottir och Turid. Det finns ett litet träningsrum i klubbstugan som får duga så länge vi inte kan vara ute och träna. De är så duktiga och lättlärda, så det är en fröjd att träna. 

Efter träningen var det möte med tävlingsgruppen i agility. Vi måste köpa in en del nya agilityhinder eftersom det kommit nya bestämmelser om säkrare hinder för tävlingar, så det var bara att fundera ut hur vi ska få ihop pengar så det räcker, det är inga billiga grejer. För att finansiera dem ska vi försöka hitta sponsorer som får sätta upp sin logga på hindren och även anordna tre inofficiella tävlingar under våren, två blåbär och en träningstävling. Vi hoppas få de nya hindren levererade till augusti så vi kan köra igång officiella tävlingar igen. Skönt att både ha en domare och tre tävlingsledare på klubben. 

Kommentarer