Dottir tränar

 


Dottir och Turid gjorde en exteriörbedömning under pandemin, men nu börjar vi tycka att det skulle vara roligt att testa utställning i konkurrens med andra hundar. Först ut är Dottir som här provar på utställning på SHC. Hon var lite hoppig och skuttig när vi gick själva i ringen, så det får vi träna mer på. Att gå i ring med alla andra gick bra, att stå stilla går riktigt bra och att visa tänder och låta domaren känna igenom henne på bordet gick jättebra, så nu är det snart dags att anmäla oss till Stora Stockholm i december. 


I agility går det riktigt bra när vi tränar utomhus och i veckan som gick var det träning för Dorota i SHC för Dottir och husse. Själv var jag uppbunden av hooperskurs när det var klass 1-tävling i AWA så husse fick hoppa in och de två fick fint stöd och pepp av Dorota att förbereda sig. Riktigt fint flyt och lyhörd vovve bådade gott för tävlingen i SHC i fredags. 

Väl på tävlingsplatsen var Dottir väldigt störd av typ allt som lät och kändes annorlunda. Hon hade svårt att sitta stilla i starten, hoppade balansen, gick ur slalomet och försökte valla husse. Kanske var husse lika stressad för tre disk var inte vad någon av oss som räknat med. 

Vi som kommit så långt....- trodde vi....måste nog inse att den här tjejen behöver mer tid och många fler blåbärslopp innan hon är mogen att se, orientera sig, lyssna och springa samtidigt. Eftersom hon är så väldigt snabb och ivrig är det ju svårt att hinna lyssna och tänka samtidigt, det borde vi ju förstå 😍😅💖 

En liten glimt från när både hund och förare var som tröttast:







Kommentarer