Nytt År med ny utstyrsel!


 Nyårspresenten till våra hundar, fina halsband i guldskrift ska följa oss och våra hundar på träningar och tävlingar i år. Hoppas att de blir våra tur-halsband. På varsin sida av varje namn finns två symboler, en fyrklöver (tur) och en sol (Solrunans).  

Längst ner finns vår första och numera äldsta sheltie Sallys (Frostice Magic Rose) halsband. Blir nog inte så mycket tävlande för henne i år. I februari blir hon 10 år och har det senaste året visat att hon är äldst och att hon hellre håller koll på de andra hundarna än ödslar krafterna på agility och annat "onödigt". Men emellanåt lyser hon som en sol och visar vad hon fortfarande kan. Hon briljerar i Rallylydnad, som den Mästare hon är, även de nya momenten för i år, och älskar att träna.  

Ovanpå th är Dottirs (Solrunans Divine Dottir, vår lilla spjuver. Dottir och jag är inte synkade än i agility för att mitt dumma knä inte är med i svängarna så jag inte kan springa. Verkar vara så att jag tillfälligt (?) får låna ut henne till husse eller dottern eller bli en fena på distanshandling. Snabbare än Dottir är svårt att finna, så det vore härligt att kunna ge henne rättvisa. 

Till vänster om Dottirs är till hennes kullsyster Kellys (Solrunans Diamond Dame) halsband (på väg till henne snart). De två systrarna är så lika till utseendet, som enäggstvillingar. Kelly har satsat högt och drar in pinnar i klass 2 i agility redan så hon är värd ett guldhalsband och lycka till för det. 

Ovanpå dem är Nikkos (Copperville Nicodemus) halsband. Nikko vår Nikko, som kan så mycket, men som är sån livsnjutare att han ibland, liksom tjuren Ferdinand, bara stannar och doftar på blommorna/tikarna/godiset eller vad du vill istället för att skynda på till nästa hinder på tävlingarna. Varför ska man ha bråttom när livet är så spännande i sig och fullt av överraskningar? Hoopers är Nikkos favoritsport och jag ser fram emot att få tävla på riktigt med honom nu när det ska utbildas domare i sporten under året.

Högst upp finns Turids (Copperville Terra Rosa) halsband. Hon är den av våra hundar som nått längst i agility. Hon har kvalificerat sig för SM i lag 2023 och är även klar indiviuellt i agility, men några pinnar till ska hon och husse försöka få till innan kvalperioden är slut. Hoppas fyrklövern hjälper till! 

Ser fram emot ett nytt år med våra pälsklingar. Jag så tacksam för all värme, glädje och kärlek de ger och glad att de ställer krav på oss som husse och matte. De håller oss i form genom våra dagliga promenader, bus och lekar, ger oss hjärngympa när vi tränar och tävlar. Mot bra belöningar gör de vad som helst för oss och de älskar att bara vara nära - vad kan man mer begära? 💖



Kommentarer