SM i Agility i backspegeln

 

SM i Agility är nu över och vardagen börjar återgå till det vanliga. Det blev flera tidiga morgnar och sena kvällar så det tog ett par dygn innan vi hittade tillbaka till dygnsrytmen. Dagen innan tävlingarna började åkte vi direkt från Dalarna till Midgårdsvallen i Märsta och hjälpte till att packa goodie bags till de över 100 deltagarna. Varmt och svettigt värre! Sen satte vi upp vårt tält så det var bara att flytta in... Till slut försökte vi genomföra veterinärbesiktningen med Sallys registreringsbevis, men det lyckades inte! Bara att ta med det rätta till morgonen därpå ...  och då blev det okej 👍 


Fredagen började som sagt med en veterinärbesiktning och med efterföljande nummerlappsutdelning. Det (o)-lustiga var att inför starten och påklädningen av  nummerlappen upptäcker husse att det är fel nummer. En djupdykning i nummerlappslådan och några febrilt letande minuter senare blev det ordning på siffrorna och rätt nummer hittades. Det första individuella loppet, i agility,  diskar sig ekipaget sig redan på hinder 3 (trots rätt nummerlapp). Senare på dagen var det dags för Laget att tävla i Hopp. Totalt kom Laget på 10:e plats av 46 deltagande lag. 


Lördagen gick Turid och husse in med två nollade lopp. I Hopploppet individuellt blev det ett nollat lopp så de nådde en hedrande plats 41 av totalt 108 startande. I Lag Agility, där Turid var den enda i laget som nollade loppet, tyvärr blev det en disk totalt för laget. 



Vädret var väldigt varmt med gassande sol, så det blev en del hundbadande i hundpoolen får våra hundar. Banorna var mycket varierande då det var 4 domare från fyra olika Europeiska länder som turades om med dömandet, från Norge, Spanien, Slovenien och Sverige. Gräsmattorna var jämna och fina, härligt att få springa på jämna fotbollsplaner istället för de knöliga agiilitybanor vi är vana vid. 


Avslutningsvis ser vi tillbaka på loppen med hjälp av dessa fem proffsiga bilder av NK Foto Art. Här Turid som i full fart smyger tight över ett hopphinder. En stjärna är hon den lilla och hon blir bara duktigare i takt med att husse blir det ; )

Kommentarer