Sommarhundar och planer för framtiden

 





Dottir, nu 3,5 år tränar agility klass 1 och rallylydnad nybörjare. Ett riktigt energiknippe som är snabb som få och som ääälskar agility. Dottir åker snålskjuts på Turids träningupplägg i agility och filar på grunderna och detaljerna så det blir bara bättre och bättre. Några tävlingar är inbokade framöver, bl a agilitytävling i Bollnäs nu i helgen och en tripp till Gotland för att träffa syrran och tävla lite agility och rallylydnad. 




Lilla Turid, 5 år, har haft fullt upp med årets SM och vilar just nu ut efter bedriften. Så härligt att se hur bekväm hon var i den tävlingsmiljön och hur lätt hon hade att koppla av och vila mellan loppen. Om ändå husse kunde koppla av lika bra mellan varven ; ) Nu följer lite lagom underhållsträning hemma och på klubben och några individuella tävlingar i höst som ger en vink om vad som behöver putsas på. Teamet Turid - husse har blivit mer och mer synkade och ser fram emot höstens Lag-tävlingar med Pytt-Eliten. Lite rallylydnad hinns med emellanåt så även Turid tävlar på Gotland i nästa vecka.




Nikko, lille professorn blir 8 år till hösten. Här är det Hoopers som gäller, och ingen är så stolt som Nikko när han hittar linjen och sveper runt på Hoopersplanen. OK, erkänner att jag är minst lika stolt över hur duktig han är! 
En sväng på agilitybanan kan gå an emellanåt bara för skojs skull, men är ju lite jobbigt med alla hopp och och snabba svängar så ibland blir det lite genvägar. Men fuskar gör  han inte när det gäller hoopers eller .... spår. I hoopers och spårande är han just så noggrann, säker och snabb som han älskar att vara. Vi tränar tyvärr hoopers för sällan, men försöker åtminstone en gång i veckan. Vi har också anmält oss till en Spårutmaning på klubben så det är dags att ta itu med den nu matte! Ut och lägg spår, nu! Så tränar lite rallylydnad också, just for fun, och bara Nikko slipper tävla i rally är det såå roligt!



Sally, vår äldsta sheltie, 10 år, är den som genom sin underbara personlighet, coola utstrålning och arbetsglädje fick oss fyrbenta att bara vilja lära oss mer och göra mer tillsammans. Vi började med rallylydnad, och kom snabbt upp till Mästarklass. Sen blev det Agility, prova på personspår, Htm och den roligaste uppgiften, varefter flocken ökade i storlek, nämligen flockledare. 

Tre valpkullar med totalt 5 fina valpar har hon lämnat efter sig; Sire, Charlie, Juni, Kelly och Dottir. 

Idag är hon fullt upptagen med att se till att maten serveras i tid morgon och kväll och att vi går och lägger oss i tid. Ute håller hon reda på sina tre kompisar när matte och husse gräver i trädgårdslandet. Hon håller också koll på omgivningen, och signalerar om nån är på väg in...



Kommentarer