Resume Turid och Dottir

 

                                          
                    Falujungfrun stoltserar hemma hos oss och berättar att Turid är                                                                            årets klubbmästare i Agility

                   2023 ur ett hundperspektiv enligt Husse

Bakgrund:

2022 kvalificerade sig Turid för klass 3, under sommaren i Hopp och sensommaren/hösten även i Agility. Att bli bekant med klass 3-banor skulle få ta sin tid.

Vid ingången till 2023 hade Turid lyckats ta fyra SM pinnar i Agility (klass 3 , men ingen i Hopp. Laget PyttEliten som Turid springer i var klara för SM, svårighetsklass 2+


Förutsättningar inför 2023.

Mål TURID:

  • Under våren ta fyra hopp-pinnar  för att även kvala till SM individuellt.

och Husse Stabilisera handlingen inför SM.

Resultat TURID:

-Turid lyckades fixa de fyra Hopp-pinnarna innan 14 maj , vilket gjorde henne kvalificerad för även det individuella SM:et.

-Under året samlade vi ihop mer än 50 nollade lopp vilket kvalificerade henne för bronsdiamanten hos SAGIK.

- De nollade loppen har fortsatt och nu har Turid samlat ihop 75 st nollade lopp. Nästa gräns är 100.

-Lagloppen. Vi kom i mål i båda lag-loppen.  Agilityn nollade hon, men tyvärr 5 fel i hopploppet (vägran in i slalom, mitt fel)

Individuellt nollade vi hopploppet, men diskades försmädligt redan på tredje hindret i Agility-loppet.

Vi tog de tre cert som krävs för att få titeln Hoppchampion och till slut även tre nollade lopp i Agility som gav Agilitychampion-titeln.

Vi kan vara mer än nöjda med debuten, det kommer fler chanser framöver.

Turid deltog även i Falu Bk klubbmästerskap. De sammanlagda resultatet av hopp och agility räknades. Turid drogvinstlotten och blev Klubbmästare. Falujungfrun i trä får nu stoltsera hemma hos oss ett år till. 

2024

Inför individuella SM 2024 har Turid hunnit med att samla tre SM pinnar i Agility och två  i Hopp. De kortsiktiga målen för 2024 är kristallklara, endast en pinne kvar!

-Laget PyttEliten där Turid ingår blev klara för lag-SM i december 2023 (3 Agilitypinnar och 4 Hopp-pinnar). Det gör att våren blir ganska kravlös, bara se till att underhålla grunderna och kanske vässa formen lite till. 

Summa/summarum sammanfattning:

Turid har både utvecklats , mognat och levererat resultat högt över min förväntan. Nästa steg blir att handlern skaffar sig en större repertoar  och blir snabbare både i benen och reaktionerna.

Dottir

Resultat:

Dottir har visat framfötterna i ett antal blåbärslopp som hon vunnit.

Dessutom har hon startat sitt tävlande, dock  sporadiskt.

Hon har lyckats nolla ett par lopp, och även tagit sin första pinne i klass 1.

Summa/summarum: 

Dottir behöver erfarenhet och tydlighet från handlern.

De moment som Matte fokuserat på, gunga och slalom börjar sitta klockrent även på tävling, Viss skillnad på balans i träning respektive tävling. Där behövs mer tävlingsträning.

Fokusområdena definieras i januari 2024.

Dottir ska nu få sin beskärda del av träningstiderna vilket kommer att ge resultat i tävlandet.

Nikko 

Nikko fortsätter att imponera på Hoopersbanorna. Matte letar lediga halltider denna vinterkalla årstid så de två tränar så ofta de kan, runt 1-2 ggr/månad. En kvalificerande tävling är nu inbokad i februari. 1,5 timme tågresa och kvällstävling i Kungsör, sen hem igen, ska bli en utmaning. Gäller väl att fylla på köttbulleförrådet innan vi åker, så fixar vi det. 

Sally börjar vilja springa hela banor i Hoopers. Med matte nära som visar vägen går det finfint. Skönt att gamlingen hittat nåt hon vill göra och fullfölja.  

Kommentarer